content_top

EHBO herhaling

Het verlenen van eerste hulp aan slachtoffers is een belangrijk onderdeel van het werk van de Reddingsbrigade. Veel BRB'ers zijn dan ook in het bezit van een EHBO-diploma. Je bent zelf verantwoordelijk voor het geldig houden ervan door het volgen van herhalingslessen, maar de BRB kan je daar wel bij ondersteunen:

  • vaste instructeurs en/of strandwachters mogen bij EMS herhalingslessen volgen speciaal voor de BRB
  • overige leden kunnen de herhalingslessen volgen bij onze partner, de Katholieke EHBO Vereniging Den Bosch

Herhalingslessen EMS
Deze lessen zijn alleen voor vaste instructeurs/strandwachters, zij ontvangen een uitnodiging op naam. Geen uitnodiging ontvangen maar je denkt daar wel recht op te hebben? Vraag het de Commissie Opleidingen. Let op: de verloopdatum van je EHBO-diploma loopt gelijk met de zwemseizoenen, daarom lopen de EHBO-lessen ook per seizoen. Een zwemseizoen loopt van 1-9 t/m 31-7.

Meer informatie over de herhalingslessen van EMS kun je vinden als je inlogt op het ledengedeelte.

Herhalingslessen Katholieke
Alle andere leden van de BRB zijn zelf verantwoordelijk voor het geldig houden van hun EHBO-diploma door het volgen van herhalingslessen. Je kunt deze bijvoorbeeld volgen bij onze partner, de Katholieke EHBO Vereniging Den Bosch. Vanwege de kosten en administratie moet je wel zelf lid worden bij de Katholieke. Het seizoen loopt van september tot eind mei, dus zorg dat je op tijd bent!

Je moet minimaal het volgende aantal herhalingslessen volgen bij de Katholieke om je diploma geldig te houden:

  • ieder seizoen 5 lessen (genummerd 1 t/m 5, ieder nummer 1x per seizoen)
  • ieder seizoen 1 reanimatieles (in de lesplanning met een R ervoor)

De lesplanning vind je op www.ehbodenbosch.nl onder 'Verenigingsagenda'.

BRB'ers moeten zich voor ze beginnen met de herhalingslessen vooraf aanmelden bij de voorzitter van de Katholieke: Jos van de Camp (073 6216919)

Je mag er ook voor kiezen om de herhalingslessen niet via de BRB te volgen, maar bijvoorbeeld via het bedrijf waar je werkt. Als je diploma bij ons staat geregistreerd, is het beter om dit dan over te zetten naar de organisatie waar je je lessen volgt. Het volgen van herhalingslessen wordt niet centraal opgeslagen of uitgewisseld, dus als jij het niet doorgeeft weten wij het niet als je ergens anders lessen hebt gevolgd. Als we niks van je horen en je komt niet naar de lessen van EMS of de Katholieke dan zullen we je diploma niet meer verlengen als dit op onze naam geregistreerd is.

Heb je geen EHBO (meer)? Vraag bij de Commissie Opleidingen naar de mogelijkheden!

content_bottom