content_top

Record aantal Duikhelden bij Bossche Nieuwjaarsduik

dinsdag 1 januari 2013

zeker grootste binnenlandse duik

Bij de Bossche Nieuwjaarsduik in de Oosterplas op nieuwjaarsdag 2013 zijn bijna 1000 duikhelden het nieuwe jaar fris begonnen. Met het droge weer en een watertemperatuur van ruim 5 graden was het een aangename duik. Voor alle deelnemers was er de bekende oranje muts, na afloop een kop soep om op te warmen en het felbegeerde vaantje. Enkele honderden mensen kwamen ook om de duikers aan te moedigen, voor de gezelligheid of alleen om te kijken naar dit spetterende begin van 2013. Deze frisse start van het nieuwe jaar werd alle Bosschenaren gratis aangeboden door de Bossche Reddings Brigade.

P1010866Napret op internet
Voor alle duikers, maar ook voor het publiek of de thuisblijvers is er de napret op internet. Via Facebook, Twitter en de website www.bosschenieuwjaarsduik.nl kregen duikhelden vooraf tips voor de perfecte duik. Na de duik vind je hier nu ook alle foto's en filmpjes om aan je vrienden te kunnen laten zien dat jij erbij was! Ook vind je er links naar foto's, filmpjes en artikelen op andere websites.

Zonder vrijwilligers geen Nieuwjaarsduiken
Ook dit jaar zetten honderden vrijwilligers zich in om de meer dan 100 Nieuwjaarsduiken in het land mogelijk te maken. Bij de organisatie van een echte Nieuwjaarsduik komt nog heel wat kijken. "Vanaf oktober zijn we al druk aan de slag om met elkaar een succesvolle Nieuwjaarsduik te organiseren. Enorm veel vrijwilligers zetten zich ook op de dag zelf in om het duiken op rolletjes te laten verlopen. Van het uitdelen van mutsen en warme snert tot het toezien op de veiligheid; iedereen zet zich in voor deze oer-Hollandse traditie! De Bossche Reddings Brigade is trots op haar vrijwilligers die zich niet alleen inzetten voor deze duik, maar die het hele jaar rond zorgen voor veiligheid bij evenementen en op de strandbaden", aldus Ronald van Litsenburg, voorzitter van de Bossche Reddings Brigade die de Bossche Nieuwjaarsduik organiseert. "

In de zomer van 2013 bewaken we weer de zwemmers in de Oosterplas en de volgende nieuwjaarsdag zijn we er gewoon weer met de Bossche Nieuwjaarsduik."

KLIK HIER VOOR HET FOTOALBUM OP DEZE SITE

content_bottom