content_top

Waterhulpverlening

extrema-2009-029Al ruim 30 jaar is de Bossche Reddings Brigade een bekend gezicht op de Bossche strandbaden en bij watersportevenementen. Naast de beveiligingen binnen de gemeentegrenzen is de Bossche Reddings Brigade als een van de meest toonaangevende binnenbrigades in heel Nederland actief en soms zelfs daarbuiten! De BRB is op verschillende fronten actief. Zo bewaken we twee strandbaden, de Oosterplas in de Den Bosch en de Zandmeren in de gemeente Maasdriel Ook bewaken we diverse evenementen op of aan het water. Voorbeelden hiervan zijn de bekende dancefeesten Extrema Outdoor en Decibel maar ook zwem- en zeilwedstrijden.

Voor het haar activiteiten heeft de BRB de beschikking over professionele materialen zoals meerdere snelle reddingseenheden, een rampeneenheid, communicatie/materialenwagen en twee voertuigen.

Tot slot hebben we een alarmploeg die 24 uur per dag, 7 dagen per week paraat staat voor het assisteren bij oppervlaktereddingen in de regio Gelderland-Zuid en voor het ministerie van BZK ter assistentie bij watersnood.

content_bottom