content_top

Alarmploeg

alarmploegSinds juni 2008 heeft de Bossche Reddings Brigade een convenant met de brandweerregio Gelderland Zuid (Bommelerwaard) De BRB is hiervoor 24 uur per dag, 7 dagen per week stand-by. Om aan deze verplichting te kunnen voldoen werkt de BRB met een groep van ongeveer 20 vrijwilligers die zijn uitgerust met een P2000 pieper. In geval van een calamiteit zal een team met de hiervoor beschikbare reddingseenheid ter plaatse gaan. De regio waar de BRB wordt ingezet omvat het hele gebied tussen Maas en Waal.

Alle leden van deze alarmploeg zijn door de BRB opgeleid om te kunnen werken met het beschikbare up-to-date materiaal. De uitrukeenheid bestaat uit een terreinauto en een snelle reddingsboot van het type "Rescue 2".

Rampenbestrijding

De Bossche Reddings Brigade kan worden ingezet voor hulpverlening bij wateroverlast zoals overstromingen. Op basis van een overeenkomst met brandweer en rampenbestrijding van het ministerie van BZK staat de Bossche Reddings Brigade als 1 van de 90 brigades stand-by. Voor deze taak beschikt de BRB over een speciaal ontworpen reddingsvlet. Dit vaartuig is speciaal ontworpen voor het varen in ondergelopen gebieden en evacuatie doeleinden. Inzet vindt plaats op verzoek van de ministerie van BZK onder regie van het overkoepelend orgaan "Reddingsbrigade"
Tijdens rampen kan de BRB onder regie van de Brandweer samenwerken met andere hulpverleningsdiensten als Politie, Ambulance, Landmacht, Rode Kruis en KNRM.

content_bottom